MFA Sint Willebrord

Een multifunctioneel gebouw dat makkelijk aan de eisen van (toekomstige) gebruikers kan worden aangepast. Bureau Dhondt speelde op deze wens in door een gebouw te realiseren met drie grote zalen met een hoofddraagconstructie en een inbouwpakket. Tussen de zalen liggen twee entrees. De peuterspeelzaal, de scouting en de plaatselijke tafeltennisvereniging maken gebruik van het gebouw, dat in de buurt van een scholencomplex ligt. Door deze gunstige ligging ten opzichte van elkaar geven de school en het multifunctioneel centrum samen vorm aan de brede school gedachte.

Meer portfolio items van Dhondt

/Posted by: Royal Flush
Voor het Praktijkonderwijs in Breda heeft Bureau Dhondt de nieuwe huisvesting ontworpen. Op een locatie van het ROC lag op een driehoekig perceel een directe bouwtitel. In de oostelijke punt ligt de sporthal, in...
/Posted by: Richard Vermeer
Op de voormalige locatie van Verlegh Bouwstoffenhandel zijn 24 bijzondere woningen gerealiseerd. Uitdaging op deze binnenstedelijke locatie was de maximale bouwhoogte van 6 meter. Om woningen met een zeker volume te kunnen realiseren, is...
/Posted by: Royal Flush
Plaats voor circa duizend leerlingen, en toch is het VMBO Scala kleinschalig van karakter. Het ontwerp bestaat uit een ensemble van drie witte gebouwen - verbonden door glazen gangen - in een groene ecologische...
/Posted by: Royal Flush
In opdracht van gemeenten, ontwikkelaars, corporaties en andere initiatiefnemers in de bouw stelt Bureau Dhondt bestemmingsplannen en ruimtelijke onderbouwingen op. Samen met de opdrachtgever worden de wensen en mogelijkheden in kaart gebracht. Deze worden...
/Posted by: Richard Vermeer
Drie bouwvolumes – woongebouw, Petrus en Paulus kerk en kantoor - moesten in dit ontwerp harmoniëren. Daarvoor legde Bureau Dhondt de link naar het traditioneel kloostercomplex, waar de verschillende bouwvolumes rondom een besloten binnenplaats...
/Posted by: Royal Flush
Bureau Dhondt heeft in opdracht van gemeente Weert voor Laarveld een verkavelings-, inrichtings- en beeldkwaliteitsplan opgesteld. Daarin staat het gewenste duurzame ruimtelijk beeld van Laarveld omgeschreven voor zowel het openbaar als het privégebied. In...

Share Project :

  • Categories:
  • Share Project :