Cultureel centrum Sprundel

De R.K. kerk in Sprundel is een beeldbepalend gebouw in Sprundel. Gemeente Rucphen, Thuisvester, kerkbestuur en Sociaal Cultureel Werk stelden een programma van eisen op dat paste binnen het bestaande bouwvolume van de kerk. Een tweede vloer biedt tal van mogelijkheden om aan het programma van eisen te voldoen. Het behoud van de karakteristieken van het interieur was uitgangspunt bij het ontwerp.

Meer portfolio items van Dhondt

/Posted by: Royal Flush
In opdracht van gemeenten, ontwikkelaars, corporaties en andere initiatiefnemers in de bouw stelt Bureau Dhondt bestemmingsplannen en ruimtelijke onderbouwingen op. Samen met de opdrachtgever worden de wensen en mogelijkheden in kaart gebracht. Deze worden...
/Posted by: Royal Flush
Een multifunctioneel gebouw dat makkelijk aan de eisen van (toekomstige) gebruikers kan worden aangepast. Bureau Dhondt speelde op deze wens in door een gebouw te realiseren met drie grote zalen met een hoofddraagconstructie en...
/Posted by: Royal Flush
Aan de rand van de gemeente Rucphen heeft Bureau Dhondt een stedenbouwkundig-,  verkavelings- en bestemmingsplan gemaakt voor ruim 180 woningen. Het plan vormt de natuurlijke overgang tussen de bestaande stedelijke structuur en het aangrenzend...
/Posted by: Royal Flush
Bureau Dhondt heeft in opdracht van gemeente Weert voor Laarveld een verkavelings-, inrichtings- en beeldkwaliteitsplan opgesteld. Daarin staat het gewenste duurzame ruimtelijk beeld van Laarveld omgeschreven voor zowel het openbaar als het privégebied. In...
/Posted by: Richard Vermeer
Op de voormalige locatie van Verlegh Bouwstoffenhandel zijn 24 bijzondere woningen gerealiseerd. Uitdaging op deze binnenstedelijke locatie was de maximale bouwhoogte van 6 meter. Om woningen met een zeker volume te kunnen realiseren, is...
/Posted by: Richard Vermeer
Drie bouwvolumes – woongebouw, Petrus en Paulus kerk en kantoor - moesten in dit ontwerp harmoniëren. Daarvoor legde Bureau Dhondt de link naar het traditioneel kloostercomplex, waar de verschillende bouwvolumes rondom een besloten binnenplaats...

Share Project :