Hofstede Rucphen

Aan de rand van de gemeente Rucphen heeft Bureau Dhondt een stedenbouwkundig-,  verkavelings- en bestemmingsplan gemaakt voor ruim 180 woningen. Het plan vormt de natuurlijke overgang tussen de bestaande stedelijke structuur en het aangrenzend landelijk gebied. De bebouwingsdichtheid neemt naar het bos toe af en gaat over in de groene kamers van het landschap.

Om in de huidige en toekomstige marktvraag te kunnen voorzien, wordt het plan “Hofstede” gefaseerd uitgevoerd. In het stedenbouwkundig verkavelingsplan is een verkavelingspatroon opgenomen die met betrekking tot de verschillende woonvormen aansluit bij de huidige behoefte en de toekomstvisie op de woningmarkt. De gekozen juridische regeling binnen het door Bureau Dhondt opgestelde bestemmingsplan biedt ruimte om van deze woningdifferentiatie af te wijken en het plan in de toekomst te optimaliseren.

Meer portfolio items van Dhondt

/Posted by: Royal Flush
Voor het Praktijkonderwijs in Breda heeft Bureau Dhondt de nieuwe huisvesting ontworpen. Op een locatie van het ROC lag op een driehoekig perceel een directe bouwtitel. In de oostelijke punt ligt de sporthal, in...
/Posted by: Richard Vermeer
Drie bouwvolumes – woongebouw, Petrus en Paulus kerk en kantoor - moesten in dit ontwerp harmoniëren. Daarvoor legde Bureau Dhondt de link naar het traditioneel kloostercomplex, waar de verschillende bouwvolumes rondom een besloten binnenplaats...
/Posted by: Royal Flush
De bouw van 74 appartementen en het winkelcentrum is een uitwerking van het centrumplan De Waluwe. Samen met de brede school, de centrumvoorziening van de nieuwbouwwijk De Waluwe en de bestaande wijk De Vergt....
/Posted by: Royal Flush
De R.K. kerk in Sprundel is een beeldbepalend gebouw in Sprundel. Gemeente Rucphen, Thuisvester, kerkbestuur en Sociaal Cultureel Werk stelden een programma van eisen op dat paste binnen het bestaande bouwvolume van de kerk....
/Posted by: Royal Flush
Computer Profile is onlangs verhuisd naar een kantoorunit op de OV-terminal in Breda. De oorspronkelijk locatie voldeed niet meer aan de nieuwe visie op de werkwijze van het bedrijf. Op de OV-terminal zitten alle...
/Posted by: Royal Flush
Net buiten het dorp Veen is een inham gemaakt in de Afgedamde Maas. Aan deze inham is ruimte voor 20 vrijstaande woningen met eigen aanlegplaats. Bureau Dhondt tekende voor de stedenbouwkundige en landschappelijke inrichting...

Share Project :

  • Categories:
  • Share Project :