Laarveld Weert

Bureau Dhondt heeft in opdracht van gemeente Weert voor Laarveld een verkavelings-, inrichtings- en beeldkwaliteitsplan opgesteld. Daarin staat het gewenste duurzame ruimtelijk beeld van Laarveld omgeschreven voor zowel het openbaar als het privégebied. In het plan zijn verschillende deelgebieden aangegeven, die alle hun oorsprong in het historische landschap hebben. Voor deze deelgebieden is een eigen beeldkwaliteit omschreven. Het inrichtingsplan is door een intensieve samenwerking met verschillende vakdisciplines van de gemeente zoals verkeer, groen en civieltechniek tot stand gekomen. Infiltratie van regenwater en het ontwerpen van een gebiedseigen landschappelijke inrichting kregen extra aandacht.

Meer portfolio items van Dhondt

/Posted by: Erik Simonse
Na een intensieve verbouwingsperiode heeft Praktijkschool De Singel na de zomervakantie haar deuren geopend in het nieuw pand! Centraal in de school staat de praktijkhal, die als een mini-samenleving is vormgegeven. Aan een binnenplein...
/Posted by: Royal Flush
De R.K. kerk in Sprundel is een beeldbepalend gebouw in Sprundel. Gemeente Rucphen, Thuisvester, kerkbestuur en Sociaal Cultureel Werk stelden een programma van eisen op dat paste binnen het bestaande bouwvolume van de kerk....
/Posted by: Royal Flush
Guldenroede Halsteren appartementencomplexGuldenroede Halsteren
Midden in de wijk De Schans in Halsteren ligt een groenzone met waterretentiegebied. Hierin zijn een aantal individuele objecten gepland. Opdrachtgever Stadlander heeft voor één van deze objecten een prijsvraag uitgeschreven. De Kok Bouwgroep...
Client: Jane Doe

He is a very hard worker. He faced some frustrating issues with our project and overcame all obstacles! Great attitude and was always quickly available on Skype for discussion. Hire Him!

/Posted by: Richard Vermeer
Drie bouwvolumes – woongebouw, Petrus en Paulus kerk en kantoor - moesten in dit ontwerp harmoniëren. Daarvoor legde Bureau Dhondt de link naar het traditioneel kloostercomplex, waar de verschillende bouwvolumes rondom een besloten binnenplaats...
/Posted by: Royal Flush
Net buiten het dorp Veen is een inham gemaakt in de Afgedamde Maas. Aan deze inham is ruimte voor 20 vrijstaande woningen met eigen aanlegplaats. Bureau Dhondt tekende voor de stedenbouwkundige en landschappelijke inrichting...
/Posted by: Royal Flush
Plaats voor circa duizend leerlingen, en toch is het VMBO Scala kleinschalig van karakter. Het ontwerp bestaat uit een ensemble van drie witte gebouwen - verbonden door glazen gangen - in een groene ecologische...

Share Project :

  • Categories:
  • Share Project :